Nyheder

Olietågeudsugning med varmegenvinding til maskinbygger

FlexAir har til Borntek Industri A/S leveret et komplet udsugningsanlæg for olietågeudsugning, kombineret med varmegenvinding af udsugningsluften.

For at opretholde et godt og behageligt arbejdsmiljø, valgte Borntek Industri at investere i et komplet nyt ventilationsanlæg for udsugning af olietåger fra produktionsmaskinerner.

Det var et naturligt ønske at varmen i udsugningsluften skulle genvindes effektivt, således at behovet for tilskudsvarme minimeres.

FlexAir tilbød en komplet løsning bestående af:

  • Stort rumventilationsanlæg med dobbelt krydsveksler og varmeflade for fjernvarme.
  • Olietågefilter med påbygget udsugningsventilator.
  • Mekanisk montage af anlægget inkl. isolering af udvendige ventilationsrør.

Fra alle produktionsmaskiner bortsuges olietågerne kontinuerligt, hvorefter luften filtreres i det effektive olietågefilter. Denne filtrering sikre en helt ren luft der føres gennem ventilationsanlægget.

Takket være den dobbelte krydsveksler, kan op mod 85 % af varmen i udsugningsluften genanvendes og overføres til indblæsningsluften. I kolde perioder hvor dette ikke er tilstrækkeligt til at opretholde behagelig indblæsningstemperatur, vil den påbyggede varmeflade tilføre luften den sidste restvarme.

Ventilationsanlægget er monteret med integreret styring inkl. frekvensomformere, således at kapaciteten på anlægget konstant kan reguleres i forhold til det aktuelle behov.

Har du en ligende opgave? Enten med olietåger, svejserøg, skærerøg eller noget helt andet - så kontakt FlexAir for uforpligtende og gratis tilbud.